Založ si blog

Ak zákonu chýba rozmer ľudskosti, nemal by chýbať ľuďom

Máš úplnú pravdu CUDZINEC, ale pravdu majú aj ostatní diskutéri (s poukázaním: pomáhať a CHRÁNIŤ – dodávam  hlavne zdravie). Pravdu má aj polícia, vyjadrením výkonu, i nadriadených v písomnostiach, striktne dodržujúc  citáciu podľa môjho názoru zlého zákona. Preto, všetko záleží od toho, z ktorej strany sa na problém, zlodejstvo, porušovanie zákonov, či priestupok  pozeráme. Skúsme však všetci, v tomto prípade, v prvom rade liečiť telesné postihnutie, i nespravodlivý“ zákon, namiesto riešenia vodiča. Hľadajme pravdu, a hlavne spravodlivosť,  voči rovnako postihnutým.  Zdravie si vážim viac, ako akýkoľvek, hlavne nedokonalý zákon, lebo sám som prešiel menšou tortúrou ako onkologický pacient. Bolo to dávno, zostalo iba horšie dýchanie („porezane“ hrdlo, zúženie, slabý hlas), pri väčšom telesnom zaťažení, citovom rozpoložení, nasleduje únava, slabosť, ďalšie zhoršenie dýchania. Ale nohy sú v poriadku, takže nemusím využívať vyznačené miesta pre telesne postihnutých na parkovisku. Aj preto, iný, zásadovejší prístup k zdraviu, odsúdeniu „nespravodlivého“ zákona, bezohľadného postupu polície !!!

Tým popisom, som v prvom rade sledoval znenie zákona (viď. titulok i začiatok predchádzajúceho blogu). Zákon jedných zdravotne postihnutých  ochraňuje, a pri druhých, pri rovnakom zdravotnom postihnutí, alebo aj väčšom, ale krátkodobom, trestá,  neberie na nich žiadny ohľad. Je to v poriadku ??? Myslím si, že z toho pohľadu je zákon diskriminačný! Je správne a spravodlivé, taký zákon do písmena rešpektovať a trestať občanov???  Netreba  zo zákona diskrimináciu odstrániť???  Preto si myslím, že niekto (poslanci namiesto vzájomného napadania) by sa tomuto zákonu mal v neveľkej § úprave venovať. Možno stačí jedno slovo pridať, alebo ubrať. Aj to spomínam v predchádzajúcom blogu Zlý zákon…. Stačí tak málo na nápravu a skutočnú, objektívnu spravodlivosť!!!

Ak spomínam ľudskosť, myslím si, že v rozhodnutí ich nikto nekontroluje (policajtov), a viac by im slúžilo ku cti, ak by problém riešili v takýchto prípadoch (polámane nohy) napomenutím!!! Aj v písomnostiach by mohli brať ohľad na Ústavu.  Či tým by nenaplnili zákon? Myslím, že bol by aj vlk sýty, aj baran celý !!!  Keby si vedel (určite vieš, resp. si domyslíš, skús si viac všímať), koľko vodičov na „tom“ parkovisku (aj na iných, a aj v tvojom okolí) porušuje zákon, a to každý deň, každú hodinu. Za takých okolnosti, a danej situácie, by pokuta tak ako mňa, mrzela asi každého. O iných, absolútne zdravých, nemali, a nemajú bez nahlásenia záujem !!!To je v poriadku??? S takým niečím, som sa stretol za tie roky, a mám ich na pleciach neúrekom, prvýkrát. Preto ten blog, preto poukázanie na zákon a výkon policajtov !!! Zároveň, je to poučením pre iných, aby neurobili podobnú chybu, spoliehajúc sa na ľudskosť policajtov. Iba tak na okraj. Poznajú policajti aj Ústavu, aspoň jej začiatok? Podľa výkonu a listov sa tak nezdá, lebo ak by vedeli, konali i písali by o čosi  inakšie!!!!

Neviem si dosť dobre predstaviť, aký výsledok by bol, ak by som to podal na súd, a ujal sa toho šikovný právnik. Či by obstalo konkrétne  § – ove znenie zákona o Cestnej premávke voči Ústave, práve v bode parkovanie telesného postihnutia bez preukazu, a preto trestného postihu. Ak je Ústava, zákon zákonov, a z nej sú odvodené všetky zákony, rešpektujúc jej znenie, i laickým posúdením by to mohla byť súdna výhra. A čo tak Európsky súd? Ľudsko-právne organizácie??? Možno, by sa z toho dala vytĺcť aj nejaká finančná čiastka, za zdravotnú i psychickú ujmu. Ale  to pre 20 € nehrozí (manželka bola ochotná zaplatiť aj 60 € , len aby dali pokoj).

V podobnej situácií, som bol pri odobratí auta pre podozrenie z trestnej činnosti (fingovanej policajtmi), a súd rozhodol v môj prospech, samozrejme s patričnou náhradou. A čo sa stalo policajtom? Nič – ich „priestupok“ voči zákonu, i povinnosti vyjadrením KR PZ bol premlčaný, zostal nepotrestaný. Vie si niekto predstaviť, ak policajt, s titulom JUDr., napíše že nedošlo k porušeniu zákona jeho podriadenými, a súd povie že bol porušený zákon? A čo zodpovednosť, vyplývajúca z funkcie???  Ak by som nezabojoval prostredníctvom súdu, bol by som prišiel v tom čase o 230 000 Sk. Mnohí mi hovorili, aby som sa zo štátom nesúdil, lebo prehrám. Iba jeden jediný policajt z Trebišova, kriminálnej polície, mi osobne, pred mojim domom povedal, aby som sa nedal, že mám pravdu. Bol to policajt, človek s veľký Č, dodal mi vieru, a takých je myslím si, veru málo, to konštatujem na základe skúsenosti, dokumentácie i osobnej návštevy vyššie postavených (z Bratislavy), i toho prípadu – priestupku. Viem, je to o čomsi inom, ale…

Na záver, v tejto konkrétnej veci, pomôžem si voľným citátom z Ústavy Slovenskej republiky, tak ako si pamätám: všetci občania sú si rovníprávach i povinnostiach … Nikoho nemožno  zvýhodňovať, alebo znevýhodňovať….  Otázkou teda je: sú si rovný v právach rovnako zdravotne postihnutí s parkovacím preukazom, a bez preukazu, a ak sú k tomu ešte viac postihnutí ako tí s preukazom???  Rešpektuje zákon, v uvedenej a konkrétnej veci Ústavu ???  A policajti ???

Úprimne povedané neviem, nie som právnik, iba rozmýšľam o spravodlivosti, a skutočnej rovnosti pred zákonom (aj v iných otázkach)! Preto som sa dal na blogovanie, so zámerom, narovnávať pokrivenia v spoločnosti, aspoň takýmto spôsobom, blogovanim. Iným, v určitých a konkrétnych otázkach, neprešlo, nikoho porušovanie zákonov, trestná činnosť, efektívnosť, od obce, cez políciu, prokuratúru, mimovládky, ministerstva až po prezidenta nezaujíma. To som úž raz spomínal v inom blogu. A tých „bludov“ (neprávd, zavádzania, klamstiev aj na miestnej úrovni) je neúrekom, často, ak nie vždy, spojených so zlou štruktúrou, systémom, riadiacou prácou, nezodpovednosťou, a hlúposťou !!! Takými, podľa môjho názoru, sú aj štrajky, odvolávania (teraz p. Danka, čoho dôvodom je totálna hlúposť), poukazovanie na zlodejstvo členov vlády bez dôkazov, podobne jednotlivcov, ktoré nič rozumného pre ľudí (radového  občana), a spoločnosť, dosiaľ nepriniesli, neprinášajú, a ani nikdy neprinesú !!! Lebo….   

 

Michal Maťaš

 

 

 

Občan pre politikov, malých či veľkých, je iba „demokratickým“ rukojemníkom !

29.01.2024

Na začiatok z toho „menšieho“ súdka, zlé fungujúcej spoločnosti do volieb 2023. O zlom vplyve veľkej politiky na tú malú. Veľkom a významnom slove DEMOKRACIA, často politikmi vyslovovanom, ale ktoré vôbec nefunguje, a v praktickom živote na 99,99 % sa neuplatňuje (mimo volieb). Aj preto hospodárenie s majetkom a financiami je často realizované, zlé, neodborne, [...]

(NE)Úcta, financie a investovanie – múdro a či hlúpo? ? ? ! ! !

08.09.2023

Vo svojich blogoch často spomínam to, čo v spoločnosti podľa môjho názoru najviac chýba. Tým chýbajúcim článkom je nedostatočná riadiaca, a organizačná práca, s kontrolnou činnosťou, vo všetkých organizačných celkoch spoločnosti. A zodpovednosť riadiacich? Každý riadi, hoc aj hlúpo, v rozpore so zákonom, ale nikto nezodpovedá. Tento proces [...]

„KRIČIA“ MIER – PODPORUJÚ VOJNU. „KRIČIA“ DENOKRÁCIA – REALIZUJÚ TOTALITU, „ KRIČIA“ . .. .. .

29.12.2022

K tomuto titulku a obsahu, ma viedli veci spoločné, vo výkone pravdy a spravodlivosti v našej spoločnosti i svete. Je v podstate jedno, ak spoločnosť, tá či oná, svetová, Európska, štátna, alebo obecná (neznajúca zákony), či nejaká iná, trestá nevinného, pričom neplní svoje základné povinnosti vyplývajúce zo zákona, smerníc, dohôd či Ústavy a pod.. [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 85076x
Priemerná čítanosť článkov: 2744x

Autor blogu

Kategórie