Založ si blog

Neverím v samovraždu gen. Lučanského ! !

Možno si čitateľ tohoto blogu, už po prečítaní titulku, položí otázku, že z akého dôvodu  táto nedôvera pochádza. Úprimne povedané z osobného, a to hľadania pravdy a spravodlivosti. Nato, aby človek, radový občan, posúdil či ide o samovraždu, alebo vraždu, nepotrebuje vedeckú štúdiu. Nato často postačuje obyčajný zdravý gazdovsky rozum, a ak sa k tomu pridá aj (ušlá) správa lekára, o vražde niet pochybnosti !!!

Samozavraždeniu, neuverím ani vtedy, ak takúto skutočnosť zisti a potvrdí p. ministerkou Kolíkovou zriadená komisia. Jej zloženie, s požiadavkou utajenia niektorých skutočnosti, už vopred nezodpovedá cieľu zistenia objektívnych skutočnosti jeho smrti. Naviac, na zistenie skutočnej pravdy, je príliš dlhý čas, čas na pozametanie dôkazov, a vytvorenie čohosi, čo vyhovuje vládnym stranám, domnievam sa , že aj jeho vrahom. Nedôveru už od prvopočiatku, vniesli samotné rozporuplné vyjadrenia funkcionárov príslušných  vládnych strán.  Každý politik, súčasnej vládnej mašinérie, ktorí v médiách hovoril a zdôvodňoval samovraždu, robil to tak nekvalifikovane, že iné ako vražda z toho ani nevychádza!!!

     Avšak, napriek tomu, skúsme sa nad jeho smrťou pozastaviť, pouvažovať bez akéhokoľvek odborného posúdenia, jednotlivých zranení. V prvom rade, predpokladajme, že pán generál sa najprv chcel obesiť na nejakú teplákovú bundu. Ak si urobil a navliekol  slučku na krk, učinil pohyb k jej zatiahnutiu, ako potom vznikli poranenia hlavy ??? V opačnom prípade, ak sa chcel zniesť zo sveta mlátením hlavy o nejaký predmet, a to prvýkrát tak, že mu  oko zaliezlo do prínosovej dutiny, či vonku z očnej jamky, čo k samozavraždeniu nestačilo, tak sa pokúsil tĺcť hlavou o nejaký predmet druhý krát, až do straty vedomia. Z toho vyplýva otázka,  ako si potom mohol urobiť v bezvedomí teplákovú slučku a navliecť ju na krk ???  Ak by tak urobil po prvom zranení, ako si spôsobil druhé zranenie?? V pochybnosť možno vysloviť aj samotné zranenia hlavy spôsobené otĺkaním o predmet (posteľ??). Vie si niekto predstaviť, z tých ktorí tvrdia, že ide o samovraždu bolesť už „prvého, či druhého“ zranenia, zlomenia očnicového oblúka??? A akú silu- naraz treba, aby došlo  k zlomeniu lebky, a tá bolesť musela byť ukrutná.  Nemyslím si, že by také čosi pán generál urobil, a ešte pokúšal aj druhý krát, po nezdarenom prvom zranení. A pád z vozíka?  Podľa môjho názoru, totálny blud.  Napriek tomu, porovnajme silu pádu na železný rám postele, ako bolo zdôvodňované,  a zamyslime sa nad zranením. V druhom prípade kopnutie pracovnou topánkou, a znova porovnajme so zranením. Alebo žeby to bolo boxerom, to bude asi najpravdepodobnejšie. Všetky prípady, podľa môjho názoru, by mali mať odlišný charakter zranenia. Či ??

Celú situáciu okolo samovraždy uzatvára ušlá a zverejnená odborná  lekárska správa, čo túto skutočnosť vyvracia. Súčasne potvrdzuje, že jednoznačne ide o zavinenie spôsobene cudzou osobou. To potvrdzuje aj vyjadrenie  jeho p.  manželky, ktorá nevidela na krku žiadne stopy po škrtení, čo taktiež potvrdzuje podvod zo strany jednotlivých funkcionárov štátnych orgánov. Z činu vraždy sa usvedčujú aj jednotlivé orgány, a to tým, že neumožnili manželke p. generála obhliadku mŕtveho tela!!! Naviac, aby sa ním nehýbalo, postavili po zuby ozbrojenú stráž. Načo, k vôli čomu ??? Hádam si nemysleli že utečie? Avšak, nech je to akokoľvek s tou vraj „samovraždou“, a hlavne interpretáciami  najvyšších štátnych funkcionárov, malo by sa to dôkladne bez najmenšej pochybnosti preveriť a potvrdiť!!!

         Som presvedčený, že ak by išlo skutočne o samovraždu, v tom prípade, by ta komisia bola zriadená hneď po zistení zranenia, prípadne na druhý deň, v rovnakom pomere – zastúpenia, vládnúce strany a opozície, súčasne upovedomili rodinu. Dôvod takého postupu je v zbavení sa politickej  zodpovednosti!  Keďže komisia sa zriaďuje po nepomerne dlhom čase a to na základe protestov, podnetov pre šetrenie a pod.., je tu dôvod na podozrenie zo zahladenia stôp vraždy, čo vyhovuje určitým ľuďom – funkcionárom, ktorí sa na tejto vražde nejakým spôsobom podieľajú.

       Myslím si, že ak by pán generál Lučanský chcel spáchať samovraždu, určite by si vybral  menej bolestivý, a podstatne účinnejší spôsob samovraždy. Rozhodne by sa nesamovraždil na 3x , ani 2x, ale iba raz a navždy. Všetky zdôvodnenia o samovražde, podľa môjho názoru, sa nezakladajú na pravde, čo potvrdzujú aj doterajšie vyhlásenia zodpovedných osôb, či funkcionárov  hlásajúcich hlúposti!!!

O tom „istom“, trochu inač. Jedno Slovenské porekadlo hovorí: Na základe seba súdim teba.  Možno je to neprimerané, ale to nech každý posúdi podľa vlastnej úvahy.  Nerád, no po prvýkrát zverejňujem svoju samovražednú myšlienku. Trvala iba pár sekúnd, keď som išiel autom od ľudového liečiteľa s liečivými bylinkami na prípravu čaju, domov. Plynový pedál BMW, som zošľapol na podlahu, a v diaľke hľadal vhodný strom k nárazu. Po takomto krátkom zaváhaní, ma napadla myšlienka,  ak rozbijem auto, naviac ostanem ochrnutý na nohy, ruky, s rozbitou hlavou  a pod., a čo rodina. Pridám im robotu ošetrovania a starostlivosti? Tak to  teda nie, nikdy. Od tohto času uplynulo viac ako 20 rokov. Prečo ma napadla taká myšlienka samovraždy, hoci aj veľmi, veľmi krátka? V tom čase, pred týždňom či dvoma, mi bola diagnostikovaná rakovina hlasivky. Možno aj s pomocou byliniek, a jednoznačne operáciou, som zostal pri živote, bez ožarovania, či chemoterapie.

        Maličko z iného súdka.  Raz, keď som bol oveľa, oveľa mladší, som chcel na jednej chodbe vyskočiť, pričom som sa trochu pošmykol, preto výskok sa podaril iba niečo viac ako z polovice. Ten sa premenil  pádom na plecia, a hlavne krk, pričom som silno udrel zadnú časť hlavy, o keramickú dlažbu. Po tomto nepodarenom výskoku mi zostala  v záhlaví neveľká hrča, a v tom čase veľká bolesť, krátko strata vedomia, nič viac. A ešte raz, a znova inakšie k tej hlave. Koľkokrát na futbalových zápasoch si hráči neúmyselne pri výskoku a hlavičkovaní tresnú hlavami, a okrem bolesti, možno slabého otrasu mozgu, našťastie nič viac sa nestane. Žiadne zlomenie kosti  lebky. Ale to je oproti p. gen. Lučanskému, nič mimoriadne. Z ktorejkoľvek strany to budeme rozoberať, myslím, že takúto smrť aj vzhľadom na rodinu, by si nezvolil. Naviac, on sa prihlásil polícií sám, aby sa obhájil. Takí ľudia, s vedomím bojovníka, sa nezvyknú samovraždiť !!!

Čo, týmto všetkým chcem povedať ? To, že na samovraždu nemal dôvod, ale naopak, predpokladám že veľa vedel.  A to je tá najväčšia logická príčina, prečo musel odísť z tohto sveta. Pochybnosť vyvoláva, aj účasť p. Lipšica pri troch politických vraždách. Ešte väčšiu jeho zvolenie za špeciálneho prokurátora. To bude zametanie stôp a okolnosti jednotlivých vrážd a gorily. No nemenšia pochybnosť je, že ku stíhaniu polície došlo a dochádza aj v iných prípadoch, na základe výpovede kajúcnikov, čo je pre mňa nedôvery – hodné. Jeden z kajúcnikov (Bohm) spáchal samovraždu, žeby ho hryzlo svedomie pre smrť generála ???  Takéto svedčenie napovedá, že na trestnom poli dochádza ku kupčeniu (aj so smrťou), hľadajúc obvinenia na bývalých funkcionárov z tej inej strany (Smer – SD), nezáležiac na pravde, spravodlivosti a zákonnosti. Dĺžka väzenia, bez konkrétnych a presvedčivých dôkazov, a súdu, tiež o niečom svedčí!!  Za pravdu dávam polit. analytikovi p. Žitnému, jeho priateľovi, ktorý ako prvý spochybnil samovraždu pána gen. Lučanského. Z úprimného srdca, všetkým rodinným príslušníkom a priateľom gen. Lučanského, aj keď s odstupom času, vyslovujem úprimnú sústrasť.

Domnievam sa, že všetci politický väznený, na základe takýchto výpovedí kajúcnikov , by mali byť  z väzenia prepustení a stíhaný na slobode!!!  Ak vôbec, je k tomu skutočný dôvod !!! Zabasnúť na dlhý čas, a pritom až potom, celé mesiace hľadať trestný skutok, je buď totálnou neschopnosťou kriminalistov, alebo neexistujúca trestná činnosť konkrétnych osôb, preto ju treba  vyrobiť. Či ????

 

Michal Maťaš

 

 

Občan pre politikov, malých či veľkých, je iba „demokratickým“ rukojemníkom !

29.01.2024

Na začiatok z toho „menšieho“ súdka, zlé fungujúcej spoločnosti do volieb 2023. O zlom vplyve veľkej politiky na tú malú. Veľkom a významnom slove DEMOKRACIA, často politikmi vyslovovanom, ale ktoré vôbec nefunguje, a v praktickom živote na 99,99 % sa neuplatňuje (mimo volieb). Aj preto hospodárenie s majetkom a financiami je často realizované, zlé, neodborne, [...]

(NE)Úcta, financie a investovanie – múdro a či hlúpo? ? ? ! ! !

08.09.2023

Vo svojich blogoch často spomínam to, čo v spoločnosti podľa môjho názoru najviac chýba. Tým chýbajúcim článkom je nedostatočná riadiaca, a organizačná práca, s kontrolnou činnosťou, vo všetkých organizačných celkoch spoločnosti. A zodpovednosť riadiacich? Každý riadi, hoc aj hlúpo, v rozpore so zákonom, ale nikto nezodpovedá. Tento proces [...]

„KRIČIA“ MIER – PODPORUJÚ VOJNU. „KRIČIA“ DENOKRÁCIA – REALIZUJÚ TOTALITU, „ KRIČIA“ . .. .. .

29.12.2022

K tomuto titulku a obsahu, ma viedli veci spoločné, vo výkone pravdy a spravodlivosti v našej spoločnosti i svete. Je v podstate jedno, ak spoločnosť, tá či oná, svetová, Európska, štátna, alebo obecná (neznajúca zákony), či nejaká iná, trestá nevinného, pričom neplní svoje základné povinnosti vyplývajúce zo zákona, smerníc, dohôd či Ústavy a pod.. [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 85260x
Priemerná čítanosť článkov: 2750x

Autor blogu

Kategórie