Pandémia (Covid), vláda, EU….

Ako radový občan, vládou a pandemickou komisiou SR, nazývaný ako dezolat, hlupák, debil a tak podobne, si dovolím vyjadriť svoj osobný názor. Povedzme „“tými múdrymi“ pomenovaný ako hlupák“, čo možno pre niektorých diskutérov vyplýva aj z tohto môjho blogu. Nemám titul, ani VŠ vzdelanie. Avšak na základe osobných skúsenosti, pracovnej činnosti, a na základe tých, ktorí navrhovali iné riešenia, a ktorí s vládnymi nariadeniami a opatreniami nesúhlasili, som nesúhlasil ani ja. Takmer vo všetkom, som sa pripojil k mnohým tým opovrhovaným (aj odborníkom), vládou a odbornou pandemickou komisiou nemiestne titulovaným. (viď. blog zo dňa 27.2.2021 pod názvom : Zastavme vakcinácie. Masové výzvy lekárov). Aj ja som bol proti očkovaniu tou „nedokonalou fajzer (falošnou)“ injekciou, samozrejme po zvážení pravdivosti jednotlivých strán, nehovoriac o zastavení pracovnej činnosti, chodu škôl, a života vôbec. O zdravotnej a ekonomickej nevýhodnosti radšej pomlčím. Dnes je vidieť výsledok.

Podotýkam, že som nemoc zvanú kovid nemal, ani nebol očkovaný, naviac som onkologickým pacientom, aj preto som sa nedal zaočkovať. Od samého začiatku, všetky opatrenia som považoval za zlé z hľadiska odbornosti, organizačného zabezpečenia, rozšírene na celoplošné nariadeniami vlády a komisie. Tie nariadenia boli akoby vojenský rozkaz, hoci hlúpy, zlý, bez akéhokoľvek rozumného účelu, ale najprv ho musíš vykonať, a až po vykonaní (urobení) sa môžeš sťažovať. Aj to, v dnešných podmienkach, iba ak na lampárni, ako sa kedysi hovorilo, a teda nikde, lebo dali k tomu súhlas svojim podpisom, čím výrobca očkovacej látky sa tým zbavil akejkoľvek zodpovednosti. Tak sa to asi zvykne robiť v tom „demokratickom kapitalizme“, čo mnohé rozhodnutia takéto skutočnosti iba potvrdzujú, viď. politiku USA a rozťahovanie sa NATO (viď. blog eduarda z 5.10.2024). Čudujem sa vedúcim pracovníkom jednotlivých podnikov, korí od svojich podriadených nekompromisne vyžadovali hlúpe plnenia nariadení vlády a pandemickej komisie, a hlavne tej vzdelanejšej časti spoločnosti, naviac odborne podkutej.

Zdalo sa mi, a stále zdá, že v mnohých prípadoch politiky a zdravia (viď. vojny Ukrajina, Palestina + kovid, a pod.), nejde o človeka ako takého, jeho dôstojnosť, zdravie, bezproblémový život, ale iba o biznis, tých silných na západe (a nielen tam) a vysokých funkcionárov (aj niektorých našich). Chceli sme lepšie, stalo sa, ale iba to horšie, viď. Ukrajina a hrozba 3 svetovej vojny, nehovoriac o živote radového občana po tom nešťastnom novembri 1989. Ako si uťahujeme opasky, a čakáme na to lepšie už viac ako 30 rokov. Demokracia – vláda ľudu, ako vyšitá z kapitalistického systému. Samé zlodejstvo a podvod na každom kroku. A zákonnosť, Iba ak na smiech, a či skôr na plač ??? Totálne nerešpektovanie, aj št. orgánmi!!!

Objektívnosť, pravda a spravodlivosť na tom našom rodnom Slovensku, ale aj vo svete, má asi dlhodobo dovolenku, čo potvrdzuje aj zverejnený blog blogera paskala zo dňa 15.6.2024 o 08.25, pod názvom WHO teraz vládne celému svetu. Otázkou preto zostáva, načo sú svetové organizácie ako aj OSN…, ak nepracujú účelne a efektívne na základe objektívnosti, spravodlivosti a pravdy, nemajú rovnaký meter na takmer identické udalosti, hlavne vojny, vyvolávané nepokoje formou tzv. revolúcií za účelom vykorisťovania štátov v tomto nepokojnom svete ??? Kto ich vyvoláva, hádam nie RUSKO (v 20 a 21 storočí), či ???

V takmer každom svojom blogu, spomínam riadiacu a organizačnú prácu, lebo od tej mnoho záleží na efektívnosti, prospešnosti či výhodnosti výsledku v prospech človeka, obce, spoločnosti, svetového poriadku. Ako negatívny príklad toho všetkého, môže poslúžiť celoplošná organizácia KOVIDU na celoštátnej, či Európskej úrovni. Takéto riadenie formou príkazov na celoplošnej úrovni, považujem ako občan za zlé, neprimerané, nevhodne, obmedzujúce, a hlavne spôsobujúce ekonomický úpadok podnikov a spoločnosti ako celku. Ešte väčší úpadok takéhoto riadenia môže spôsobiť podriadenie sa organizácií WHO. Možno si čitateľ položí otázku, že prečo takto negatívne o takomto riadení si myslím?

Nuž, takéto celoplošné riadenie krízových situácií, považujem za zlé, z jednoduchého dôvodu. Nech je akákoľvek nemoc hroziaca pandémiou, nemôže byť rovnaká situácia v každej obci, okrese, kraji, štáte, (oblasti) a už vôbec nie v Európe a vo svete. Preto ani nie je dôvod pre celoplošné príkazy a nariadenia. Je niečo iné, koordinovať postup v súvislosti s ochranou zdrvia, ekonomickej prospešnosti a pohybu občanov toho ktorého (menšieho) územného celku, ako vydávať hlúpe celoplošné nariadenie. Takéto nariadenie veľkému územnému celku (aj štátu, nehovoriac o kontinentoch), je podľa môjho názoru totálny blud. A o to väčší, vzhľadom k dnešným komunikačným podmienkam, na základe ktorých možno dosiahnuť lepšiu informovanosť, a na základe toho podstatne efektívnejšie riešiť, riadiť, a zabezpečiť organizáciu (organizačnú štruktúru na úrovni okresov, krajov) a riadenie (vydávanie pokynov) spoločnosti, či ktorýmkoľvek organizačným celkom, s podstatne lepším konečným efektom ochrany zdravia ľudí a spoločnosti ako celku. To zriaďovanie akýchsi očkovacích centier, a radov pred nimi, vonku, nehľadiac na počasie, nezabezpečovali zdravie ľudí, ale skôr pomáhali k rozšíreniu ochorenia, ak nie kovidu, tak z prechladnutia (chrípky) hlavne v zimnom období, resp. chladnom počasí. Napriek protestom ľudí, i rovnako odbornej verejnosti (odborníkov na danú problematiku), ako bola vládou ustanovená, ktorá ani len náznakom nereagovala na pripomienky, ale tvrdohlavo si stala za svojimi hoc aj hlúpymi rozhodnutiami.

Poniektorí diskutéri, dokážu človeku, aj keď ho nepoznajú, nevyberane nadávať za pravdivé, objektívne, spravodlivé i dobré správy a myšlienky, čo potvrdzuje diskusia pod jednotlivými a mnohými blogmi serióznych, veci znalých blogerov. Týka sa to jak riadenia štátu v minulosti t. j. socializmu, pohľadu na politiku predchádzajúcich vlád, a to vlády Mečiara (mala privatizácia), ale hlavne Dzurindu s Miklošom (veľká privatizácia), a Matovičovo, Hegerovsko, Odorovskú vládu (neschopnosť) i neobjektívnu podľa môjho názoru zlú, nekompetentnú prezidentku Čaputovu, v súvislosti na pandémiu, medzinárodnú politiku a vojnové konflikty a pod.

Dnes“ je pod paľbou kritiky MUDr. Peter Kotlár, z dôvodu že nepodpísal zmluvu s

WHO na neobmedzené vyhlasovanie pandémii. Z hľadiska vyššie uvedeného konal správne

v záujme občanov Slovenskej Republiky. Za takýto postoj si nezaslúži kritiku, ale nový pán

prezident Peter Pllegrini namiesto kritiky, by mal zvážiť, či za tento postoj by si menovaný nezaslúžil aspoň verejnú pochvalu, ak nie nejakú vyššiu odmenu minimálne za odvahu. Iba na okraj, kto zaručí, že táto organizácia bude konať iba na základe skutočného stavu chorobnosti obcí, okresov, krajov a toho ktorého štátu? Nebude preferovať výrobcov jednotlivých liekov na úkor štátov a ich občanov??? Podobne, ako to urobila šéfka EK (EU), počas pandémie kovidu ??? A financie? Zbytočne vyhodené? Nehorázne nakladanie v neprospech ľudí po každej stránke, a je jedno či nášho štátu, štátov Európy, alebo sveta.!!!.

Mnohí, hlavne tí starší, sa možno pamätajú na situáciu s chorobou cholera,, alebo slintačka krívačka dobytka, ktorá je prenosná aj na ľudí, asi v rokoch 1972-1974, a opatrenia ktoré boli urobené pre zamedzenie šírenia týchto ochorení. Ako sa oddelia časť chorá od zdravej. Iba pripomeniem opatrenia pri cholere. Nepriedušne sa uzatvorila hranica medzi obcou Pavlovce nad Uhom a Palín, Bánovce n/O a Trhovište. Podobne i v ďalších častiach okresu, ako i v Trebišovskom okrese. Takto armádou uzatvorene časti umožňovali pohyb pracovníkov pre podniky vo Vojanoch a Kapušanoch iba z chorej časti. Pritom všetko fungovalo bez obmedzení v zdravej i chorej časti, so zabezpečením hygieny ako i dovozu potravin s prekladaním na strážených hraniciach. Podozriví na choleru, boli zvážaní do núdzovo zriadeného zariadenia na Zemplínskej Šírave. Všetko riadili komisie zriadené v tom čase ONV. Jedná hlavná V Michalovciach (ONV) a druha pomocná v Pavlovciach n/U (MNV). Zrejme podobne to bolo aj Trebišovskom okrese. So svojím šéfom som bol členom Pavlovskej komisie. Pritom všetkom netvrdím, že niektoré organizačné otázky by sa nedali vylepšiť. Na základe tejto skúsenosti, si dovolím kritiku Matovičovej vlády, ako poniektorí blogeri píšu – Matovičovej hrôzovlády. A podľa môjho názoru majú pravdu a ešte akú !!

Z diskusie pod článkom Igora Daniša z 21..9.2024, som si vybral dva protichodné diskusné príspevky súvisiace aj s mojim blogom, a to:

1.) Psychopat, ty o tom nevieš, že počas rokov 2020 až 2023 boli viaceré globálne krízy a

že všetky európske štáty mali zvýšené výdavky ? To Vám tupákom naozaj treba každý

deň opakovať?

2.) Najväčšia kríza ktorá bola, bola kríza zdravého rozumu.

Zámerne nemenujem autorov týchto vyjadrení k článku vyššie menovaného autora, ale myslím si, že tým hlupákom je hlavne autor toho prvého (1) výroku. S tým druhým (2) sa plne stotožňujem, hovorí mi zo srdca, navyše je veľmi, veľmi pravdivý. Aj preto píšem tento blog, aby som poukázal, že niektoré veci sa dajú realizovať aj ináč, lepšie, vzhľadom k ekonomickej prospešnosti spoločnosti, a tiež značnej výhodnosti a prospešnosti občanov po každej stránke. V prípade KOVIDU absolútne zlyhala, ako často vo svojich blogoch spomínam, riadiaca a organizačná práca tých najvyšších pracovníkov orgánov spoločnosti Slovenskej republiky. Výhovorky na iné štáty, komisie, organizačné celky, EU či OSN a pod. neobstoja, a už vôbec nie výrobcu očkovacej látky. Ten sledoval v tomto prípade iba svoj osobný prospech, na úkor zdravia ľudí, nehľadiac na štátnu príslušnosť, a už vôbec ma nezaujíma globálnosť rozhodnutí, lebo mi to pripomína stratu vlastného rozumu, a hlavne nesvojprávnosť. Je veľkou škodou, že sa také prejavy vyskytujú v diskusiách pod mnohými serióznymi, objektívnymi a pravdivými blogmi.

Píšem aj preto, že tá koróna asi začína znova , alebo možno iba začne,

aby sme nestrácali vlastný úsudok, vlastný rozum, a všetko podriadili vlastnej riadiacej a

organizačne práci v prospech občanov a spoločnosti, ich zdravia, ekonomickej výhodnosti a

nerešpektovali hlúposti iných orgánov, nech sú európske, svetové, alebo akékoľvek iné, hoc aj nadriadené.

Vo všetkom, naozaj úplne vo všetkom „cakum prask“, sa doma v spoločnosti, štáte, krajoch, okresoch, obciach i rodinách, riaďme vlastným rozumom, ináč, ak sa budeme riadiť cudzím, do vlastného si potom môžeme s prepáčením nasr… Preto nepočúvajme takých, nech sú odkiaľkoľvek, akýchkoľvek organizácií, a diskutérov ako som uviedol v bode (1) jeden, ale riaďme sa podľa toho druhého (2) bodu, Z D R A V É H O R O Z U M U !!! Pre istotu radšej opakujem a hlavne so všetkou zodpovednosťou a prospešnosťou doplňujem: V L A S T N E H O !!!

Nuž a celkom na záver dodávam, že tento blog – článok, bol písaný pomerne skôr (pre nemoc nezverejnený), avšak časom pozmenený a doplnený o nové skutočnosti. Bodkou len za týmito slovami a myšlienkami, môže poslúžiť vyjadrenie predsedu vlády p. Fica tým, že sa zastal MUDr. Kotlára, vo veci podpisu, a zároveň sám vyjadril nesúhlasne stanovisko voči zámerom WHO. Urobil to, čo podľa môjho názoru urobiť mal pri ochrane zdravia občanov, i ekonomickej prospešnosti Slovenska, čo považujem ja radový občan ( dezolat), za rozumne a správne!!

Michal Maťaš

Občan pre politikov, malých či veľkých, je iba „demokratickým“ rukojemníkom !

29.01.2024

Na začiatok z toho „menšieho“ súdka, zlé fungujúcej spoločnosti do volieb 2023. O zlom vplyve veľkej politiky na tú malú. Veľkom a významnom slove DEMOKRACIA, často politikmi vyslovovanom, ale ktoré vôbec nefunguje, a v praktickom živote na 99,99 % sa neuplatňuje (mimo volieb). Aj preto hospodárenie s majetkom a financiami je často realizované, zlé, neodborne, [...]

(NE)Úcta, financie a investovanie – múdro a či hlúpo? ? ? ! ! !

08.09.2023

Vo svojich blogoch často spomínam to, čo v spoločnosti podľa môjho názoru najviac chýba. Tým chýbajúcim článkom je nedostatočná riadiaca, a organizačná práca, s kontrolnou činnosťou, vo všetkých organizačných celkoch spoločnosti. A zodpovednosť riadiacich? Každý riadi, hoc aj hlúpo, v rozpore so zákonom, ale nikto nezodpovedá. Tento proces [...]

„KRIČIA“ MIER – PODPORUJÚ VOJNU. „KRIČIA“ DENOKRÁCIA – REALIZUJÚ TOTALITU, „ KRIČIA“ . .. .. .

29.12.2022

K tomuto titulku a obsahu, ma viedli veci spoločné, vo výkone pravdy a spravodlivosti v našej spoločnosti i svete. Je v podstate jedno, ak spoločnosť, tá či oná, svetová, Európska, štátna, alebo obecná (neznajúca zákony), či nejaká iná, trestá nevinného, pričom neplní svoje základné povinnosti vyplývajúce zo zákona, smerníc, dohôd či Ústavy a pod.. [...]

kombifoto s girkinom

Putinov väzeň, ktorý podporuje inváziu, tvrdí, že Rusom sa nedarí v boji proti Ukrajincom tak, ako si predstavovali

19.10.2024 06:00

Rusko používa armádu tak, ako keby jej zdroje boli nekonečné, a na fronte sa očakávania Moskvy nesplnili. Tvrdí to bývalý veliteľ separatistov v Donbase.

koláž, fotky, mReportér

Takéto nádherné výhľady nikdy neomrzia. Zábery z Považia sú toho jasným dôkazom

19.10.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Kukláč

Lovci lebiek v rekordne krátkom čase zadržali v Medzeve mladého muža, na ktorého bol vydaný európsky zatykač

18.10.2024 22:22

Cieľoví pátrači len dva dni od obdržania európskeho zatykača vypátrali 27-ročného Pavla B.

Ladislav Ballek Maryam Marashi

Slovensko cez mimovládku pomáha afganským utečencom v Iráne. "Reťaz nádeje" už pomohla tisíckam detí

18.10.2024 20:04

Organizácia vo svojej nemocnici od roku 2007 hospitalizovala už 16-tisíc detí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 88644x
Priemerná čítanosť článkov: 2770x

Autor blogu

Kategórie