Založ si blog

KLAMSTVÁ, PODVODY, TRESTNÁ ČINNOSŤ: ZAMIETNUTÉ, PREMLČANÉ, NEŠETRENE, A TEDA D O V O L E N É ! !! ČI ? ?? –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

       V tejto našej spoločnosti, Slovenskej republike, je asi dovolené všetko. Hlavne zatĺkať a neriešiť jednotlivé machinácie, podvody, trestnú činnosť, nezáležiac od úradu, úradníka, či funkcionára na jednotlivých postoch. Všetko asi spadá pod význam slová, vysloveného p. ex predsedom vlády R. Ficom o retroaktivite. To znamená nešetriť ani jednoznačne dokázateľné podvody, či nepremlčanú trestnú činnosť. Neskúmať, neriešiť, nezabezpečovať pravdu a spravodlivosť, samo hovorí o činnosti našich orgánov, a ich štruktúre.. Zlá, či horšia, na tom je skutočnosť, že ani poriadané aktivity pred Bonaparte, demonštrácie sestričiek, našich inteligentov učiteľov, či ZA SLUŠNÉ SLOVESNSKO, nič rozumného spravodlivosti nepriniesli. Prepáčte, okrem výťahu a podpory jednotlivých politikov (viď. prezidenta), politických strán opozície, a iba osobnej výhody,  za jediné rozumné považovať nemožno.

Riešia si iba svoje boľačky, poslanci vo forme zvýšenia platov, o toľko a hotovo!! Alebo sa urči zo zákona, zhora, vlády, či schváli parlamentom, ako pre starostov, prípadne poslanci NR SR pre seba. Nehľadiac na spoločenské pomery, konkrétny výkon, štátny či obecný rozpočet, iných občanov, hlavne tých za pasom s minimálnou mzdou. Fyzický ťažko pracujúcich a podobne, za pár „grošov“ s odchodom do dôchodku, často s podlomeným zdravím. Avšak často, ak nie vždy s vyšším výkonom a neporovnateľne aj ťažšou prácou od našich učiteľov (poslancov NR SR), s nespočetným voľnom, a pod.. Nežiadajú systémové zmeny riadenia spoločnosti, ako by sa od nich, s vyššou vzdelanostnou úrovňou, neraz s akademickým titulom, rozhľadenosťou, „inteligenciou“, rozdávaním rozumov iným, prostredníctvom iniciatívy, či ako sa to nazýva,  požadovalo, ale verklikujú si iba svoje, „často“ nereálne požiadavky. Nevynímajúc z toho hlúposti slušňakov, fuj, hanba, im .

Vo svojich blogoch, nech píšem o čomkoľvek, vždy narážam  iba na jediný problém, a tým sú systémové riešenia, ktorými by sa dali uspokojiť aj jednotlivé rezorty či skupiny občanov, počnúc spomínanými učiteľmi, sestričkami, dôchodcami a pod.. Bez systémových opatrení a riešení sa naša spoločnosť neposunie ani o mačný mak vpred.  Ak naopak, bez nich neupadne ešte do horších pomerov (viď. ciele funkcionárov opozície, ich (ne)čestnosť, //Sulíkov pyramídový podvod – JUDr. Kršíková//), pričom nespokojnosť občanov možno v inej  skupine, bude iba narastať . Zdá sa, že bez nich, niet objektívneho a spravodlivého riešenia. Nepomáha protestovať, či štrajkovať, a už vôbec nie písať, hoci aj s návrhmi riešenia.

To platí pre všetky orgány a organizácie, štátne, neštátne, spoločenské, mimovládne, média, či akékoľvek iné. Nikto, si ani na základe písomnosti zo závažných problémov (NR SR) veľkú hlavu nerobí!!! Viď. množstvo objektívnych a pravdivých blogov. Napriek tomu, že popisujú problémy, konané podvody a trestnú činnosť a súčasne navrhujú riešenia. Dôkazom takéhoto záveru, môže byť aj 10 stránkový list s množstvom príloh, pre najvyšších funkcionárov počnúc p. Prezidentom, p. Predsedom vlády, p. Predsedom parlamentu cez jednotlivé ale patričné ministerstva,  NKÚ, mimovládne organizácie, a média. Nikto sa bližšie o problematiku s potrebným a správnym záverom ani len neobtrel. Dokonca ani Pravda a iné média, jednotlivé príspevky, nezverejňuje tak (pravdivo), akoby od nich človek, ale hlavne občania očakávali. Nehľadajú spôsob, ako obsah listu, blogu, preveriť, a potvrdené zásadné otázky zverejniť, a na základe nich žiadať orgány  o

spoločnosti prospešné zmeny.  Zdá sa, že sa ku takýmto a podobným otázkam stávajú benevolentne, bez najmenšieho záujmu.

Prečo spomínam systémové opatrenia v riadení spoločnosti ??  Z toho dôvodu, že bez nich nemožno riešiť klamstva, podvody, korupciu, trestnú činnosť, a už vôbec nie zodpovednosť riadiacich pracovníkov na jednotlivých postoch!! Myslím si, že v tom je základná príčina, v systéme zlého, nezodpovedného, podvodného riadenia spoločnosti. Nie osoby (FICO), ale systém, NEzodpovednosť funkcionárov, lebo dáva možnosť podvodníkom rozoberať spoločnosť z vnútra rozkrádaním, okrádaním, štrajkovaním, hlúposťami, poškodzovaním spoločnosti ako takej (mimovládky), či zavadzaním nehoráznych poplatkov a tak ožobračovať jednotlivé skupiny občanov. To nasvedčuje o novodobom vykorisťovaní, inými cestami, či prostriedkami. Predstavte si systém, daj vybavím. A tento asi funguje od najvyšších predstaviteľov až po obce.

Uvediem príklad, ktorý sa v reálnej skutočnosti stal. Bolo to už veľmi dávno, 90 roky na moteli  Halier. Za stolom sedeli a raňajkovali dvaja primátori a jeden starosta.  K nim podišiel a pozdravil ďalší primátor nemenovaného mesta, na ktorého jeden z primátorov zo skupinky raňajkujúcich po odzdravení vyslovil otázku.  Počuj, potrebujeme peniaze, ty si pravou rukou šéfa, ako by sme sa k ním dostali. Odpoveď znela: „dajte nejaký obnos peňazí v kufríku, niekomu, kto to odovzdá na správne miesto s požiadavkou, a bude vybavené“. Ak sa takto, naozaj v minulosti,  ale aj dnes, čo nie je vylúčene,  zabezpečuje dotácia miest  a obcí, či iných súbjektov, prostredníctvom niekoho, a s kufríkom peňazí, ďakujem pekne.

Podobne, možno inou formou, je to uplatňované asi aj u nižších ministerských úradníkov, odmena za príhovor, či vybavenie dotácie, nehovoriac o kdejakých komisiách, článkoch na strednej, či nižšej úrovni, alebo aj prostredníctvom projekčných organizácií, či prácu realizujúcich podnikov. Dôkazom toho, môže byť ďalšia skutočnosť, že do obce sa  dostanú finančné prostriedky iba v polovičnej hodnote (EÚ) oproti schváleniu na realizáciu zámeru daného projektu. V číselnom vyjadrení to funguje asi tak, že z 1 (jedného) milióna €, sa k realizácií do obce mesta dostane polovica, teda 500 tisíc € (slovom päťsto). Tento príklad vystihuje skutočnosť našej obce, v polovičnej realizácií oprav miestnych komunikácií oproti plánu, možno aj opravy fasády obecného úradu a múzea, i kultúrneho domu (klubu), nezmyselné vnútorné úpravy MŠ a ďalších realizovaných skutočnosti. V iných blogoch spomínam aj subvenčný podvod (nešetrený). Súčasne aj hlúpe, zbytočné a neopodstatnené investície, hlúpe riešenia, dvojité a zbytočné projektovanie, namiesto jednoduchšieho doplnenia a zrealizovania cez  zmeny(vylepšením), so šetrením finančných prostriedkov.

Toto sú dôvody, prečo si myslím, že treba urobiť systémové a zásadné zmeny v riadení spoločnosti, od najvyšších po najnižšie úrady, s vyžadovaním maximálnej zodpovednosti zodpovedných za zverený úsek. Takéto klamstva, podvody a trestná činnosť by nebola možná, ak by občania boli o  akciách, zámeroch, plánoch, projektoch, dotáciách informovaný vopred, nie až potom, keď sú peniaze prešustrované = čo potvrdzuje nefungujúcu DEMOKRACIU – vládu ľudu!!! Avšak súčasne potvrdzujúcu anarchiu v riadení spoločnosti  s totálnou nezodpovednosťou zodpovedných úradov a úradníkov !!!.

            Ak by k tomu všetkému, aspoň  občasne  ak nie častejšie, fungovala štátna kontrola financií a výkonu funkcií v rozsahu aspoň tak, ako to fungovalo v minulosti za socializmu, kedy obce ani zďaleka s tak

veľkými prostriedkami samostatne nehospodárili, bolo by tých podvodov oveľa menej. Pritom rozpočet mali iba na bežnú kancelársku, materiálnu potrebu a pod. V mnohých prípadoch, by ináč, na základe informovanosti občanov, hospodárenia s financovaním a majetkom, ročného odpočtu v rámci VZO (Verejného zhromaždenia občanov), dopadali aj samotné voľby, aspoň u nás určite. Zatajovanie (príspevky do obecných novín) klamstva, nezáujem, neznalosť, sa stali základom úspechu neschopných a podvodníkov. Teda, najzákladnejším systémovým opatrením je informovanosť občanov, hlavne obcí a miest i o činnosti poslancov.  Aj NR SR, lebo Tí sa často zaoberajú hlúposťami (viď. p. Bugár iPravda 11.7.2019, najhorší parlament/, ja dodávam, ale s najlepšou odmenou) !!! Druhým, či tretím, systémovým riešením, by mala byť zmena kontrolnej činnosti. Nepostačujúca je kontrolná činnosť kontrolóra obce a mesta, bez dosahu (preverenia) štátneho orgánu a občanov, čo ukazuje praktická činnosť, ako i množstvo zverejnených trestných skutkov, nehovoriac o tých, ktoré sa nešetrili, premlčali, alebo odmietli s podozrením korupcie orgánov činných v trestnom konaní, od okresu až po GP (dokumentácia), a pod. Hrubé porušenie zákona zodpovednými, nešetrenie trestnej činnosti, nerealizovanie serióznej kontrolnej činnosti hospodárenia, hlúpe zdôvodnenie trestnej činnosti a tým nekonanie šetrenia na základe dokumentácie obce, sa ináč vysvetliť  ani nedá.

         Nie je zlá  Ústava, ani zákony, ako píše jeden diskutér na iPravde, ale podľa môjho názoru, jednoznačne a v prvom rade, zlý systém riadenia spoločnosti s hrubou nezodpovednosťou zodpovedných, vedúcich pracovníkov jednotlivých úsekov polície, prokuratúry, od okresu až po ministra vnútra, spravodlivosti, či generálneho prokurátora, alebo aj prezidenta SR ak chcete, atď., atď…  Viď. p. prezidentku a jej bludy !!!

Aj na túto skutočnosť o nezodpovednosti zodpovedných, uvediem v krátkosti príklad. Predstavte si, že jeden policajt kriminálky Vám nezákonne zhabe auto. Jeho nadriadený, po protestoch, Vám napíše že nebol porušený zákon (klamstvo).  Súd Vám dá za pravdu, že zákon porušený bol, preto rozhodne o Vašom odškodnení. KR PZ (krajské riaditeľstvo policajného zboru) na záver toho napíše, že policajta nemôže disciplinárne potrestať lebo došlo k premlčaniu. To, že  jeho nadriadený  (s titulom JUDr.) hrubo porušil zo zákona vyplývajúcu povinnosť, lebo kryl podvod, zostalo  bez povšimnutia! Akoby sa nič nestalo.  Domnievam sa,  že svoju povinnosť porušil aj Okresný riaditeľ PZ, lebo tiež na základe osobného protestného listu problém (podvod) nešetril. Táto domnienka vyplýva z dokumentácie, ktorá poukazuje na zlúúú riadiacu prácu šéfa okresu!!!!!

            Teda nie zákon, nie Ústava SR, ale zlý systém riadenia, zlá kontrola, lebo umožňuje krytie podvodu nadriadenými pracovníkmi polície, falošné kamarátstvo, neplnenie povinnosti vyplývajúce z funkcie a zákona !!!!  Na toto všetko dopláca  radový občan! Takýto zlý systém, nezodpovednosť sa dotýka aj našej prokuratúry, viď. dokumentácia – počnúc petíciou, končiac nešetreným subvenčným podvodom,  a hlúposti zlého hospodárenia, radšej nespomínam.

               Na základe takýchto skutočnosti, možno jednoznačne konštatovať,  že v tejto Slovenskej republike, niet organu, či organizácie, ktorá by sa podvodmi, trestnou činnosťou, nezodpovednou prácou, na jednotlivých úrovniach riadiacej sféry  zaoberala!!! Hoc Aj „retroaktívne“, ak to zabezpečuje pravdu a spravodlivosť (nejde iba o trest, ale skutočnú spravodlivosť, odhalenie pretrvajúceho podvodu, trestnej činnosti, nezákonného obohacovania sa, a pod.)!!!

 

zhrnuté : zlý systém,  zlá kontrolná činnosť,  zlá riadiaca práca, totálna nezodpovednosť riadiacej činnosti funkcionárov (malých, či veľkých), slabo fungujúca NR SR (politické strany – hlavne opozície)!!!!!  zlá ochrana štátnych záujmov (občanov SR)!!!!

 

Michal Maťaš

Občan pre politikov, malých či veľkých, je iba „demokratickým“ rukojemníkom !

29.01.2024

Na začiatok z toho „menšieho“ súdka, zlé fungujúcej spoločnosti do volieb 2023. O zlom vplyve veľkej politiky na tú malú. Veľkom a významnom slove DEMOKRACIA, často politikmi vyslovovanom, ale ktoré vôbec nefunguje, a v praktickom živote na 99,99 % sa neuplatňuje (mimo volieb). Aj preto hospodárenie s majetkom a financiami je často realizované, zlé, neodborne, [...]

(NE)Úcta, financie a investovanie – múdro a či hlúpo? ? ? ! ! !

08.09.2023

Vo svojich blogoch často spomínam to, čo v spoločnosti podľa môjho názoru najviac chýba. Tým chýbajúcim článkom je nedostatočná riadiaca, a organizačná práca, s kontrolnou činnosťou, vo všetkých organizačných celkoch spoločnosti. A zodpovednosť riadiacich? Každý riadi, hoc aj hlúpo, v rozpore so zákonom, ale nikto nezodpovedá. Tento proces [...]

„KRIČIA“ MIER – PODPORUJÚ VOJNU. „KRIČIA“ DENOKRÁCIA – REALIZUJÚ TOTALITU, „ KRIČIA“ . .. .. .

29.12.2022

K tomuto titulku a obsahu, ma viedli veci spoločné, vo výkone pravdy a spravodlivosti v našej spoločnosti i svete. Je v podstate jedno, ak spoločnosť, tá či oná, svetová, Európska, štátna, alebo obecná (neznajúca zákony), či nejaká iná, trestá nevinného, pričom neplní svoje základné povinnosti vyplývajúce zo zákona, smerníc, dohôd či Ústavy a pod.. [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 85192x
Priemerná čítanosť článkov: 2748x

Autor blogu

Kategórie