Založ si blog

Účelová(é) pravda(y) „investigatívnych“ novinárov ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Pravdu povediac, nevedel som čo to slovíčko investigatívny znamená. Nenachádza sa v slovníku cudzích slov, v malom ani vo veľkom, ba  ani v pravidlách slovenského pravopisu – jeho slovníku, preto som sa pozrel do slovníka anglicko – slovenského. A tam som to našiel. Znamená pátrať a vyšetrovať,  s čím súhlasím iba na polovicu, lebo vyšetrovať by mali iba orgány činné v trestnom konaní a nikto iný. Pravda, je to iba môj názor, a ten je nepodstatný. Ak už takí novinári pátrajú aj vyšetrujú, tak by v tom mali ísť až na koreň veci. Úplne na začiatok a nie iba potiaľ, pokiaľ sa im to do systému dnešného kapitalizmu  hodí!!!

Mnohé sa povedalo i popísalo tými novinármi v súvislosti s p. Roškovou, členkou politickej strany smer a myslím aj  ex poslankyňou NR SR. Nechcem povedať že to nie je pravda, ani ju obhajovať, ale že je to iba polopravda zameraná proti smeru. O tom som viac než presvedčený. Mnohí si možno položia otázku prečo? Nuž z jednoduchého dôvodu. Lebo novinárom, vraj investigatívnym postačuje iba skutočnosť, že je členkou smeru a preto je v záujme zverejnenia podvodu vo veci dotácie na letiskovú plochu. Avšak, ja si myslím, že na základe toho, ako sa v dnešnej dobe v jednotlivých otázkach postupuje, o tejto skutočnosti (letisku) nemusela ani vedieť. Určite nechodila, naviac v ihličkách, po katastrálnom území obce Trhovište a či vôbec. Ak letisková plocha (neveľká) nie je zakreslená v katastrálnych mapách, ani ju na túto skutočnosť pôdu prenajímajúca organizácia neupozornila, stalo sa to, čo nemalo!! Získanie dotácií aj na ňu, na betón, ako úrodnú pôdu. Naviac, ak by prislúchajúce úrady a časť médií konali na základe môjho podnetu, rozsiahleho listu s prílohami (pred touto udalosťou viac ako 5 rokov, síce v inej veci),  mohlo sa tomuto podvodu predísť. Preto to považujem aj za systémovú chybu štátnych orgánov, so zlou štruktúrou riadiacej činnosti !!!

A takých podvodníkov, „malých“ Kočnerovcov, po Slovenskú behá neúrekom!!! Či v samospráve, agropodnikani, v jednotlivých odvetviach a úradoch. Pri serióznej kontrolnej činnosti, možno by sme boli nemilo prekvapení !!!! Basy by sa možno počtom ľudí zaručene zvýšili o 100%, ak nie viac, za predpokladu, ak by neplatila premlčacia doba. To však, na základe poznania dnešnej demokracie, a hlavne zákona, v podstate (basa) nikomu nehrozí, ale ani šetrenie podvodov, obohacovania sa na úkor iných, čo je na škodu veci, pravdy a spravodlivosti. Tá je dvojaká, pre strany vládnuce, zvlášť smeru, a na druhej strane opozície, ktorých podvody médiami sú priam chránené.

Kladiem si otázku, je to chýba iba jej samej? Alebo sa na tejto veci podieľa viacero organizácií, aj štátnych? Prečo sa to neodhalilo hneď na začiatku, ako by v podstate malo? Aká je kontrola podaných materiálov, žiadosti a kadejakých príloh o dotáciu??? Čo je zahrnuté v zmluve o prenájme pôdy? Ktoré družstvo, JRD či RD pôdu prenajíma a za akých podmienok? Jedno je spoločné, a to druhé súkromné. Preto je v tom veľký rozdiel, ale to ostatné našich múdrych investigatívnych novinárov nezaujíma. Načo, keď dosiahli to čo chceli, pošpiniť stranu smer. Im nejde o skutočnú, úplnú pravdu, jej obhajobu a pomoc radovým občanom, skutočným vlastníkom pozemkov, ani to, akým spôsobom, prešlo družstvo zo spoločného na súkromné (premlčaná trestná činnosť)??? Ak chceli dosiahnuť skutočnú pravdu, a celú, mali ísť hoci až na začiatok problému nájmu, a zainteresovanosti jednotlivých orgánov. Vhodné by možno bolo aj osvetliť vznik JRD, čo v tomto prípade sa jedná asi o rok 1951. Mali a mohli popísať ako sa zakladali družstva a po pár rokov dokonca vzburou rozpadali a v druhej polovici 50 r. znova zakladali. Za akých podmienok začali na pôde hospodáriť, koho majetkom???  Dokonca by som popísal a porovnal vzburu družstevníkov v roku 1953 s nežnou revolúciou, ktorej dnes sú plné média. Aká to odvaha!!!

Boli to ťažké 50 roky pre občanov vlastníkov pozemkov, podpísať prihlášku do družstva s odovzdaním svojho majetku pre spoločné hospodárenie.  Dnes si ťažko tieto udalosti čo i len predstaviť. A keď bola veľká spokojnosť ľudí vo väčšine so zriadením, družstvami lebo sa im (lepšie ako) dobré darilo, dosahovali dobré výsledky, čo znamenalo aj pomerne dobré zárobky, prišla nežná  a uvrhla tú väčšinu na samy „začiatok“, a ešte umožnila ich aj okradnúť, neporovnateľne horšie ako za komunistov, nie ako že (komunisti), lebo vlastnícke práva zostali, ale skutočne (demokrati – prepisom spoločného majetku na súkromný).  Že ako? Nuž mali by popracovať na tom páni (investigatívni) novinári, tak sa môžu dozvedieť viac, prostredníctvom nich i občania, ale hlavne mladá generácia, mládež. Predpokladám, že v dnešnej dobe sa skutočná pravda nehodí, mohla by sa mládež (a ostatní občania) otočiť proti demokratom opozície, terajšiemu kapitalizmu. Pravdivo nebolo písané ani o rokoch povojnových v súvislosti s deportáciami KGB (iPravda).

Áno, vyslovujem otázky na udalosti, ktoré som zažil (združstevňovanie, obdobie rokov 1950, rok 1968 socializmus s ľudskou tvárou, následne okupácia vojskami VZ, „nežná revolúcia“ 1989, a súčasný kapitalizmus) alebo mám na to nejakú písomnosť (deportácie 1944-45, nešetrenie trestnej činnosti) potvrdzujúcu takúto udalosť. Zostáva mi vysloviť otázku: je Slušné Slovensko slušným ??? Prečo nechcú vedieť skutočnú pravdu o prítomnosti  a minulosti?? Prečo ju nehľadajú, ale sa iba opičia na podnet opozície, mimovládnych organizácií, očierňujúc vládne strany, spoločnosť, štát?? A hlavne Smer, Fica, a  socializmus??? Predkladajú požiadavku odstúpenia funkcionárov smeru, ale nevadí im podvodník exprezident Kiska, Matovič, Sulik, Truban, Remišová, Kollár, Hlina atď.?? Ani p. prezidentka! A čo so stranami týchto podvodníkov, a ďalších podobných ??? To ľudia podporujúci tieto strany padli na hlavu ??? Čo môžu pozitívneho priniesť podvodníci, ak nie iba väčší podvod, obohatenie sa na úkor nás občanov, ožobračenie národa, ak sa dostanú k moci ???

Pripájam sa ku tým blogerom a diskutérom, ktorí hovoria, že socializmus bol lepším, spravodlivejším a pravdivejším, ale aj oveľa demokratickejším spoločenským poriadkom, ako dnešný kapitalizmus, so zlodejstvom a hlúposťou na „každom kroku“. Preto vyslovujem rešpektujúc mnohých občanov, DOBRE UŽ BOLO (za socializmu, hlavne 70 a 80 roky). Čaká nás, alebo lepšie povedané mladšiu generáciu už len to horšie!  Škoda. Ak sa dostanú podvodníci, feťaci, obracači kabátov, vyznávači západnej demokrácie, cudzích mocnosti, do vedenia štátu, dá sa očakávať zlepšenie života radového občana??? Myslím, že ani náhodou!!! Ale dá sa predpokladať ďalšie jeho  okrádanie a zhoršenie života !!!!

Bude ťažké rozhodovanie sa v nadchádzajúcich PV, hoci aj z tých  prijateľných strán, mimo opozičných – podvodníckych, feťackych, presadzujúcich LGBTI, imigrantov, NATO a tak podobne. Ostáva iba veriť, že také strany v nastavajúcich voľbách, dostanú po „zobáku“. To im prajem z celého srdca. Nemám rád podvod, zlodejstvo, šírenie neprávd, poloprávd, lží, akékoľvek a kohokoľvek !!!

 

Michal Maťaš

 

Občan pre politikov, malých či veľkých, je iba „demokratickým“ rukojemníkom !

29.01.2024

Na začiatok z toho „menšieho“ súdka, zlé fungujúcej spoločnosti do volieb 2023. O zlom vplyve veľkej politiky na tú malú. Veľkom a významnom slove DEMOKRACIA, často politikmi vyslovovanom, ale ktoré vôbec nefunguje, a v praktickom živote na 99,99 % sa neuplatňuje (mimo volieb). Aj preto hospodárenie s majetkom a financiami je často realizované, zlé, neodborne, [...]

(NE)Úcta, financie a investovanie – múdro a či hlúpo? ? ? ! ! !

08.09.2023

Vo svojich blogoch často spomínam to, čo v spoločnosti podľa môjho názoru najviac chýba. Tým chýbajúcim článkom je nedostatočná riadiaca, a organizačná práca, s kontrolnou činnosťou, vo všetkých organizačných celkoch spoločnosti. A zodpovednosť riadiacich? Každý riadi, hoc aj hlúpo, v rozpore so zákonom, ale nikto nezodpovedá. Tento proces [...]

„KRIČIA“ MIER – PODPORUJÚ VOJNU. „KRIČIA“ DENOKRÁCIA – REALIZUJÚ TOTALITU, „ KRIČIA“ . .. .. .

29.12.2022

K tomuto titulku a obsahu, ma viedli veci spoločné, vo výkone pravdy a spravodlivosti v našej spoločnosti i svete. Je v podstate jedno, ak spoločnosť, tá či oná, svetová, Európska, štátna, alebo obecná (neznajúca zákony), či nejaká iná, trestá nevinného, pričom neplní svoje základné povinnosti vyplývajúce zo zákona, smerníc, dohôd či Ústavy a pod.. [...]

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 85205x
Priemerná čítanosť článkov: 2749x

Autor blogu

Kategórie