Založ si blog

Dedo, je Fico naozaj zlý ? ??

Nuž. Vieš. Človek nie je tvor neomylný. Každý raz urobí nejakú chybu.  Všetko záleží od toho, v akom prostredí sa nachádza. Aké požiadavky musí plniť, často aj napriek svojej vôli. Akým tlakom odolávať. Iné je plniť školské povinnosti, iné obecné, stranícke a celkom iné štátne. Zodpovedať preto na tvoju otázku, nie je ľahké. Na základe médií možno konštatovať, že v politickej oblasti, najväčšiu ťarchu v posledných rokoch niesla strana smer, a z nej hlavne premiér Fico. Vládnuť v rozpredanej krajine z predchádzajúcich rokov, a urobiť z ničoho aspoň niečo v prospech ľudí, je podľa môjho názoru nie ľahká úloha. Ináč povedané, obrátenými slovami  troch muškatierov : „všetci“ proti jednému (Ficovi – celá opozícia, mimovládne org., časť koalície, média, naočkovaní ľudia), ale iba ten „jeden“ v prospech a na úžitok všetkých ľudí. Odolávať nepodloženým obvineniam (Matovič, slušňaci, vražda a pod.) to chce „zlaté“ nervy.

V odpovedí na otázku uvedenú v titulku, mi išlo a ide hlavne o pravdivé a objektívne zodpovedanie otázky môjho 15 ročného vnuka. Zaznela práve  v najnevhodnejšiu chvíľu, pri riadení motorového vozidla, keď som ho viezol z hokejového tréningu domov (12 km). Pri hluku motora, slabým hlasom s jednou hlasivkou (rakovina), je to veľmi náročné.  Napriek tomu, som pociťoval že je potrebné priam nutné odpovedať. Krátku chvíľu som sa nad otázkou zamyslel,  hľadal slová a spôsob ako mu odpovedať, aby to bolo výstižne a objektívne. Nič rozumnejšieho ma nenapadlo ako poukázať na ňom samom, čo podobné možno akceptovať na ktoréhokoľvek žiaka, študenta , občana. Myslel som si i to,  že bude dobré  poukázať na  praktických skúsenostiach z výkonu funkcie starostu a až tak vo veci  k p. Ficovi.

Nuž, začal som. Predstav si, že o tebe, niektorí zo spolužiakov povie niečo zlé, napríklad,  že hráš zlé hokej,  ba dokonca že nevieš stať ani na korčuliach, aj keď tento šport robíš od útleho detstva, a hráš ho súťažne. Prípadne, že by niekto povedal, že z futbalového tréningu si bol vyhodený, aj keď v skutočnosti si nechal sám, lebo zvládať  tréning dvoch športov, súťaže a školu, je pre každého priveľkou záťažou. Napriek tomu, si pomerne dlho robil oba športy s absolvovaním tréningov  a súťaži niekoľko rokov. A ak by k tomu pridal, alebo pridali, že si aj veľmi zlým žiakom, poprípade aj iné veci ktoré by ťa ani nenapadli. Čo myslíš, koľko spolužiakov z celej školy by tomu bludu, či bludov aj uverilo, zo všetkých tých, ktorí Ťa nepoznajú ??? Koľkí by o tebe pochybovali, a koľkí by stali za tebou lebo ťa poznajú a tie bludy by odsúdili ??? Napriek všetkým pozitívnym tvrdeniam, za žiadnych okolnosti by si nedosiahol 100% výsledok vo svoj prospech. Už by navždy ostali pochybovači. Tak je to, ak nie oveľa horšie aj v politike, zvlášť voči Ficovi, lebo je veľa tých, ktorí majú záujem o funkcie a tým aj peniaze, ľudovo povedané dostať sa k válovu (žľabu), nehľadiac na schopnosti, pravdu a spravodlivosť..

Z iného súdka. Vieš, že som vykonával funkciu starostu obce. Myslíš si, že som nemal takých občanov, ktorým som nevyhovoval? Viackrát som rozhodoval susedské spory. Takéto rozhodovanie pre starostu je to najhoršie, a zvlášť, ak rozhoduje o spore svojich susedov. Ak som sa chcel zachovať odborne a čestne, musel som rozhodnúť dobre a správne v rámci platných zákonov i tzv. gazdovským rozumom. Napríklad, v jednom prípade sa občan sťažoval na suseda, že dáva za jeho zadnou stenou domu  vo svojom dvore betónové železničné podvaly, pre spevnenie koľaji pre  ťažšie vozidla, s tým, že mu vraj bude praskať základ na dome. Keďže som tomu kladeniu vyhovel, nespokojný občan mi nemohol prísť ani na meno, a že vraj ma častoval všetkými možnými hrubými výrazmi. Ale  ten občan, ktorý ma hrešil kadiaľ chodil, bol medzi prvými, ktorí po mojom nekandidovaní v ďalších voľbách, mi povedal, že napriek všetkým zdravotným i rodinným problémom som mal kandidovať, lebo  kandidatúra iného  nie je pre obec dobrá. A takých občanov bolo viacero. Takéto slová od ľudí, starších spoluobčanov, ale aj mladších, boli pre mňa ako vyznamenanie.  To zlé pre  obec mojich nástupcov sa aj potvrdilo (zmenou projektov), dokonca výsledok (hlúposti či zbytočnosti) je aj vidieť (popisované v iných blogoch).

Každý, kto čo i len na určitý čas, robil nejakého vedúceho, hoci len malej skupinky  sa presvedčil, že sa nedá všetkým jej členom bezvýhradne a vo všetkom z titulu funkcie a výkonu vyhovieť. Čím je funkcia, zodpovednosť i  počet skupiny väčšia, tým  i názory ľudí na určitú časť výkonu riadiacej práce, účelu a spôsobu vo väčšej miere líšia, čím dochádza k určitej nespokojnosti časti podriadených.

Nie je to ináč ani v riadení spoločnosti, vlády ministerstiev, krajov, okresov, ale ani politických strán, spoločenských organizácií, ak v tomto systéme vôbec existujú, ale ani obcí. Avšak u malých organizačných skupín, strán, malé problémy i zodpovednosť,  ale na základe volieb „veľké“ finančné prostriedky, viď. OĽaNO.  Veľké strany, s veľkou republikovou štruktúrou, i počtom členov má aj väčšie, či veľké problémy a „menšie na počet malé“ finančné prostriedky, a oveľa, oveľa väčšiu zodpovednosť i samotného predsedu !! No najhoršie je, ak niekomu urobíš dobré, a viackrát, a ten bude na teba šíriť samé klamstva, namiesto poďakovania a podpory.  Aj takí sú ľudia, a nie je ich málo v obci, nehovoriac o spoločnosti . Mnohí, bez hanby hovoria hlúposti, nehľadiac na vzdelanostnú úroveň, viď. vzdelaných ľudí  pp. Osuského,  Šebeja, Naďa  a pod.– vo veci hrozby z Ruska, hanba povedať. Na také posúdenie človek nepotrebuje titul pred, či aj za menom, stačí, ako sa hovorí obyčajný gazdovský rozum a pozrieť sa do mapy na rozmiestnenie vojsk NATO (USA) v Európe a svete po roku 1998.

Tieto anomálie ohovárania, nesúdnosti, podvodov, zlodejstva, hlúposti, sú zvlášť vypuklé na našej politickej scéne. Všetko zlé sa pripisuje iba predsedovi  vlády p. Ficovi a strane Smer. Akoby od neho, či od nich, pochádzalo všetko zlo, čo sa v spoločnosti, štáte, republike udialo za celých 30 rokov. Na príkladoch som Ti chcel povedať, že v tejto kapitalistickej dobe nemáš veriť takmer nikomu. Hlavne nie politikom, médiám ( televízia, rozhlas, noviny), lebo tie zo slušného človeka urobia grázla, a z grázla slušného človeka. Stačí sa pozrieť na bývalého prezidenta p. Kysku, či súčasnú prezidentku, nehovoriac o stranách a predsedoch, či predstaviteľoch súčasnej opozície. O tých zväčša naše „investigatívne média“ sa nevyjadrujú,  mlčia, ale významnou mierou podporujú iba kritiku – lebo Fico !!  Vo svete – lebo  Putin. Niektorým ľuďom (napr. z diskusie i pravdy), že to všetko nie je pravda nevyhovoríš, naďalej  budú obhajovať najväčších podvodníkov. Najhoršie na tom všetkom je, že veľkí podvodníci, poukazujú na zlodejstva  Fica, dokonca mu pripisujú účasť na vražde (viď protesty slušných), a pritom nič zlého, či podvodného, v skutočnosti na ňom dokázateľne nenašli. A takých malých podvodníkov, typu Kočner, máme ak nie v každej, tak určite v každej druhej dedine a meste. To však našich ivestigatívnych novinárov, orgány činné v trestnom konaní, ani politické strany nezaujíma (dokumentácia).  Nekonajú v mene spravodlivosti .

Preto pre teba, mladého človeka, zostáva ako poučenie do života skutočnosť, že máš každého so všetkou trpezlivosťou vypočuť, všetky strany, straníkov, ľudí, a ich názory, ale urobiť si na základe toho všetkého záver podľa vlastnej hlavy, tak, aby  záver bol pravdivý, spravodlivý, rešpektujúci platné zákony voči každému a vo všetkom.

Michal Maťaš

 

 

 

Občan pre politikov, malých či veľkých, je iba „demokratickým“ rukojemníkom !

29.01.2024

Na začiatok z toho „menšieho“ súdka, zlé fungujúcej spoločnosti do volieb 2023. O zlom vplyve veľkej politiky na tú malú. Veľkom a významnom slove DEMOKRACIA, často politikmi vyslovovanom, ale ktoré vôbec nefunguje, a v praktickom živote na 99,99 % sa neuplatňuje (mimo volieb). Aj preto hospodárenie s majetkom a financiami je často realizované, zlé, neodborne, [...]

(NE)Úcta, financie a investovanie – múdro a či hlúpo? ? ? ! ! !

08.09.2023

Vo svojich blogoch často spomínam to, čo v spoločnosti podľa môjho názoru najviac chýba. Tým chýbajúcim článkom je nedostatočná riadiaca, a organizačná práca, s kontrolnou činnosťou, vo všetkých organizačných celkoch spoločnosti. A zodpovednosť riadiacich? Každý riadi, hoc aj hlúpo, v rozpore so zákonom, ale nikto nezodpovedá. Tento proces [...]

„KRIČIA“ MIER – PODPORUJÚ VOJNU. „KRIČIA“ DENOKRÁCIA – REALIZUJÚ TOTALITU, „ KRIČIA“ . .. .. .

29.12.2022

K tomuto titulku a obsahu, ma viedli veci spoločné, vo výkone pravdy a spravodlivosti v našej spoločnosti i svete. Je v podstate jedno, ak spoločnosť, tá či oná, svetová, Európska, štátna, alebo obecná (neznajúca zákony), či nejaká iná, trestá nevinného, pričom neplní svoje základné povinnosti vyplývajúce zo zákona, smerníc, dohôd či Ústavy a pod.. [...]

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Erik Tomáš

Hlas chce mať šéfa NR SR, odvoláva sa na koaličnú dohodu. Podľa Gröhlinga Danko zablokoval voľbu predsedu

28.04.2024 14:41

Pokiaľ by nebol zvolený predseda parlamentu z Hlasu-SD, strana to môže považovať za porušenie platnej koaličnej dohody.

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 85252x
Priemerná čítanosť článkov: 2750x

Autor blogu

Kategórie