Založ si blog

                                                Kto je vinný ???

Je veľmi smutné, bolestivé, ak z tohto sveta odídu dve mlade osoby, ktoré ešte v podstate ani nežili, práve v kvete mladosti. O to bolestivejšie je, ak z tohto sveta odídu násilnou smrťou, rukou vraha. Ťažko je hľadať slová, k zmierneniu nesmernej bolesti, lebo tá ostane navždy v srdciach pozostalých, s otázkou prečo?? Aj keď týmto vyjadrením nikomu nepomôžem, predsa len, chcem aspoň troškou prispieť k jej zmierneniu vyjadrením úprimnej sústrasti pozostalým, rodine, blízkym a priateľom.

Odo dňa zistenia sú toho plné správ v masovokomunikačných prostriedkoch, robia sa tlačové besedy, žiada sa odstúpenie funkcionárov. Rozoberá sa hlavne otázka, kto za touto vraždou stojí a prečo? Opozícia hneď, ako vražda vyšla na povrch, našla vinníkov. Znova, ako mnohokrát predtým, tie isté osoby, s kriminálnym pozadím, najviac ukazujú na vinníkov, bez akýchkoľvek relevantných dôkazov, systémom , ja nič, ja muzikant. Nuž skutočne, skúsme sa nad tým všetkým zamyslieť, hľadať príčinu takýchto udalosti od prvopočiatku nového systému, kapitalizmu. Najľahšie je obviniť jednotlivcov, žiadať odstúpenie predsedu vlády, či prezidenta policajného zboru, ministra vnútra atď.  Hádže sa špina na ľudí, tými najšpinavejšími paprčami, myslím tým pp. Matoviča, Sulíka, Galka atď.. Nuž, ale kto je naozaj vinný??? Ja by som povedal, že  všetci, počnúc poslancami, ako vládnych strán, tak opozíciou, prezidentom, predsedom vlády, patričnými ministrami, minulými i súčasným (po roku 1990), politickými stranami hlavne opozičnými, spolu s drukujúcimi mimovládnymi organizáciami, a výdatnej pomoci masovokomunikačných prostriedkov a niektorých nesúdnych občanov, podporujúcich politikov – podvodníkov (opozíciu). !!! Nik sa nezaoberá, nerieši, zlý systém riadenia spoločnosti. Dôvod neriešenia tohto systému je skutočnosť, že ak by sa do vedenia dostala opozícia, nemohla by postupovať  „podobne“, s cieľom  obohatenia sa, na úkor občanov, čestných, čistých, pracovitých ľudí.

Zlý systém riadenia spoločnosti, vytvoril podmienky pre zabíjanie v 90 rokoch, a tak  z tej istej príčiny zabíja i v súčasnosti. Prečo hovorím o zlom systéme riadenia spoločnosti?? Mám na to dôkaz vo forme množstva písomnosti, od prezidenta, cez predsedu vlády, parlament, cez patričné ministerstva, prezidenta PZ, interpol, prokuratúru zdola až hore, alebo opačne, NKÚ, oslovil som aj (niektoré) mimovládky, i obec, ale aj niektoré masovokomunikačné prostriedky. Na písomnosť nereagovali mimovládne organizácie (asi 2), masovokomunikačné prostriedky, súčasný prezident  (minulý reagoval 2 x, odpovedal p. JUDr. Rusnák, vedúci právneho oddelenia. Bol dobrým hokejistom, a zdá sa aj právnikom a úradníkom, podobne predseda vlády) a obec. Tá nezverejnila zaslané príspevky v Obecných novinách, lebo kritika zlých postupov, porušenia zákonov, neide pod fúzy voleným predstaviteľom. Musím však podotknúť, že trestná činnosť sa v podstate ani neriešila, a tým ani nevyriešila, napriek osloveniu množstva orgánov a úradov. Preto možno konštatovať, že je absolútne zlý systém riadenia, a ruka v ruke s tým ide zodpovednosť vedúcich funkcionárov, malých, či veľkých!!! Všetko to hovorí o zlej organizačnej štruktúre, organizačnej práci, riadení spoločnosti, vzájomnom rešpektovaní, zodpovednosti plnenia úloh a tak podobne.

Najhoršie na tom všetkom je, že ak sa nebudú hľadať prostriedky zlepšenia systému riadenia spoločnosti, zostane vo všetkom  zlom súčasný systém, je predpoklad, že podobné spôsoby sa budú opakovať, možno aj s ďalším  smrteľným vybavovaním si účtov.  Následne protesty, ktoré nikomu nepomôžu, iba ak podvodníkom, mafiánom. Neporiadok, myslím si, je vo všetkých rezortoch a úradoch, počnúc prezidentskou kanceláriou, i samotným prezidentom (súčasným), až po obec.  K tomu, značnou mierou prispievajú, aj kde aké protestné akcie občanov na podnet opozície, nevynímajúc z toho masovokomunikačné prostriedky a mimovládne organizácie, podobne protestujúci, preto, že nehľadia na spoločenské dobro, dobro pre každého občana, ale iba výhody pre seba, podporujúc podvodníkov opozície k dosiahnutiu najvyšších funkcií štátu !!! Nemyslím si, že takéto bezuzdné riešenia, sú tým najlepším prostriedkom pre skvalitnenie života občanov!!!

Pravdou je, že na základe priebehu zverejnenia vraždy, času a spôsobu zvolávania tlačových besied, požiadavkách opozície, to môže byť aj celkom ináč.  Myslím si, že to môže byť aj politická vražda, s cieľom dostať ľudí do masových protestov k zvrhnutiu vlády, po skúsenostiach z Prahy roku 1989, avšak teraz nefingovaného, ale skutočného usmrtenia, a nie jednej osoby. Aktivita opozície, pretŕčajúcich sa podvodníkov pred kamerami, využívajúc smrť mladých ľudí, s pomocou masovokomunikačných prostriedkov, by tomu podľa môjho názoru aj napovedala !!! Napovedala skutočnosti, že tu neide o vraždu mafie, ale politickú, možno aj s účasťou cudzích mocnosti (tajných služieb).   Výhody z tejto vraždy má  a jedine iba opozícia, preto  sa snaží  vybičovať vášne národa, vo svoj prospech!  Ak tej vášni národ podľahne, pomôže naplniť nezakrývajúce sa ciele opozície, to sa budeme mať, môžeme sa na tu vládu,  bandu podvodníkov tešiť!  Určite už „nebudú žiadne zlodejstva“ ! Či ????  Myslím si aj to, keby hlúposť kvitla, to by sme boli spoločnosťou, samy kvet , viď. tlačovky a množstvo protestov pod gestorstvom  opozície !!!  Najbližšie dní, či týždne, možno až mesiace,  ukážu ako je to s tými kvetmi a hlúposťou.  Dúfam však v múdrosť SLOVENSKÉHO NÁRODA, že sa ľudia nedajú oklamať podvodníkom, lebo iné, ako dúfať a veriť ľuďom, v ich dobro, múdrosť, ani nezostáva !!

Dovolím si pár otázok pre všetkých tých, ktorí požadujú (ovali) odstúpenie, pp. Fica, Kaliňaka, Gašpara,  atď.  počnúc niektorými funkcionármi, odstupujúcimi poslancami, až po posledného radového občana:, to títo traja majú zodpovedať za každý úrad, každého zlodeja, podvodníka a mafiána??? A vôbec, nespokojenci poznajú systém riadenia spoločnosti, že tak vehementne žiadajú odstúpenie jedných, a súčasne podporujú možno ešte väčších podvodníkov, zlodejov a mafiánov???   Konajú múdro v tejto protestnej činnosti, na prospech všetkých občanov Slovenska ??? Rozmýšľajú protestujúci, keď dávajú podporu podvodníkom, mafiánom ako Matovič, Súlik, Kolár, Galko a spol. a pritom sa chovajú ako besný pes utrhnutý z reťaze??? Už ráz národ  štrngal kľúčikmi v 89 a vyštrngal si „demokraciu“, už predsa vládne ľud, či nie??? Či vládne iba na ulici???  Poznamenávam, že nevládne ani tak, ako vládol za socializmu !!! Chceme sa mať ešte „lepšie“, než sa máme v súčasnosti ??? Viac chudoby a bezdomovcov ??? V prvom rade rozmýšľajme ako, a na akom základe funguje spoločnosť, jej štruktúre, zodpovednosti, a akým ľuďom chceme riadenie zveriť,  a až tak  predkladajme, ale rozumné požiadavky!!!

Myslím si, že na vražde dvoch mladých ľudí, majú rovnaký podiel ako Fico, Gašpar , Kaliňak, aj „naše svedomie národa“, teda novinárska obec, spolu s prezidentom. Tiež, Pravda, Sme, Hospodárske noviny, Markíza, RTVS, a TEA 3,  lebo ak by sa venovali viac konkrétnym záležitostiam, napríklad:  uplatňovaniu DEMOKRACIE – VLÁDY ĽUDU v konkrétnych podmienkach,  funkčnosti úradov,  ich štruktúre, systematickej kontrole všetkých financií, ich účelnému využitiu, a tak podobne, namiesto podpory podvodníka Matoviča, odposlúchavača Galka, mafiána Kolara, bludy hlásajúcu Remišová , viď. o 5 mimút 12 dňa 11.3.2018, (so skákaním moderátora do reči Pelegrinimu), a SaS, OĽaNO a ďalších, nemuselo k tomu prísť. Ani novinárska obec nenačúva hlasu ľudu. Dôkaz? Ak sa nemýlim, všetkým menovaným, som zaslal na vedomie list (asi pred 2 -3 r.), určený v prvom rade pre ústavných činiteľov (patričným ministrom), ktorým na neseriózny postup úradov v iných veciach som upozorňoval, myslím aj s návrhmi. Žiadna seriózna odozva. Na základe konkrétnych písomnosti, a práce novinárov, možno prehlásiť, že to svedomie národa, „novinárska obec“ sa nezaujíma o konkrétnosti, a tým predchádzaniu problémov. To poukazujem na príklade. „Všetci“ (s jedným, či dvoma výnimkami,), bez rozdielu, sa nezaujímajú o jadro orecha, či je zdravé alebo hnilobné, či je použiteľné, iba o jeho škrupinu, povrch, nezáležiac na pravde, spravodlivosti, a prospešnosti všetkých občanov spoločnosti !!! Novinársku obec nezaujíma pravda a zabezpečenie spravodlivosti, ale iba senzácie. A tie poskytuje Matovič, Sulík Galko, Remišová a spol. Čudujem sa protestujúcim, ktorí ich podporujú, lebo sa zdá, že nevedia čo v podstate chcú.  Lepšie alebo horšie (ak horšie, viď. program SaS 8 strana, ako uvádza jedná pani  blogerka na iPravde), boj proti oligarchom ? Veď ich podporujú, viď. p. Kiska – prezident, p. Matovič – poslanec, p. Sulik – europoslanec. Kolar – spojenec mafie. A Nicholsonova? Bože zavaruj. Zostáva iba konštatovať: pekný bordel v hlavách niektorých  protestujúcich !!! Naviac, výmena osôb pri takom istom systéme riadenia, nič  nezmení, ale zmena systému riadenia, kontrolnej činnosti a vymáhania zodpovednosti,  atď…ÁNO !!!

V celej tejto súvislosti, chcem nespokojencom na uliciach, námestiach, či masovokomunikačných prostriedkoch, investigatívnym novinárom pripomenúť, ako ľahko sa na tribúnach kričí, v novinách píše, a televízií hovorí, o odvolaní toho, či onoho politika, súčasnej koalície, ale najskôr, lebo Fico, Kaliňak, Gašpar, využívajúc smrť nevinných obetí, bez bližšieho poznania riadenia spoločnosti, finančných tokov, skutočnej zodpovednosti za daný stav, a pritom bez reakcie na iných mafiánov v úradoch a poslaneckých laviciach. Pritom nerovnosť občanov, mafiánske praktiky, podvody, nespravodlivosť , sa v tomto štáte praktizuje celých 27 rokov.  Všetci, robotníci, úradníci, novinári, mimovládne organizácie (tie by som zrušil), protestujúci, ale hlavne politici, bez rozdielu názvu, by v prvom rade, mali o pravde a spravodlivosti porozmýšľať, a až potom protestovať, písať, hovoriť a brať na zodpovednosť. Veril som, a nesklamal sa, preto všetkým protestujúcim touto cestou, vyslovujem veľké ďakujem, za zachovanie pokojného „pochodu, či zhromaždenia“. Naďalej dúfam, že to tak zostane aj v budúcnosti.

Ak by sme mali meniť, resp. už vymenili ľudí na stoličkách, myslím si, nemali by sa meniť od chvosta, alebo stredu, ale od hlavy, teda v prvom rade od prezidenta A. Kisku – preukázateľného úžerníka,  podvodníka, myslím aj hlúpeho človeka, pre jeho postoje viď. mnohé príhovory, zlé príklady demokracie, zlé návrhy,  porušenia ústavy. Či snáď tento človek, je pre masy ľudí, jeho zástancov, novinárov, najväčším demokratom, a najčistejším funkcionárom??? Prečo národ nežiada jeho odstúpenie ??? Ale iba tých, ktorí na pleciach nesú najväčšiu zodpovednosť ??? Prečo iba tých, na ktorých sa hádže špina  oveľa viac, a skôr špinavšími „politikmi“ ako Matovič, Galko, Súlik, atď…. Aká je spravodlivosť ľudí, časti tohto národa??? Protestujúcich ??? Potom sa nečudujeme sudcom, prokurátorom, a policajtom. Zvykne sa hovoriť, „ako sa do horí volá, tak sa z nej ozýva“, čo na to protestujúci??? Chceme slušné Slovensko ??? Čím??? Výmenou figúrok ??? Tým sa zaručene, cieľ „slušného Slovenka“, nikdy nedosiahne, lebo nastúpia takí istí, ak nie ešte horší  !!!

Aj  na základne „biednych“ skúseností, si myslím, že veľa veci sa dá napraviť bez zaťaženosti súdov, pri ochote štátu, štátnych úradníkov, lepšej organizovanosti a zodpovednosti, kontrolnej činnosti, väčšej znalosti problematiky protestujúcimi pri prednášaní požiadaviek, a tým zabezpečenia lepšej vymožiteľnosti práva, pravdy a spravodlivosti !!!

 

Michal Maťaš

 

 

Občan pre politikov, malých či veľkých, je iba „demokratickým“ rukojemníkom !

29.01.2024

Na začiatok z toho „menšieho“ súdka, zlé fungujúcej spoločnosti do volieb 2023. O zlom vplyve veľkej politiky na tú malú. Veľkom a významnom slove DEMOKRACIA, často politikmi vyslovovanom, ale ktoré vôbec nefunguje, a v praktickom živote na 99,99 % sa neuplatňuje (mimo volieb). Aj preto hospodárenie s majetkom a financiami je často realizované, zlé, neodborne, [...]

(NE)Úcta, financie a investovanie – múdro a či hlúpo? ? ? ! ! !

08.09.2023

Vo svojich blogoch často spomínam to, čo v spoločnosti podľa môjho názoru najviac chýba. Tým chýbajúcim článkom je nedostatočná riadiaca, a organizačná práca, s kontrolnou činnosťou, vo všetkých organizačných celkoch spoločnosti. A zodpovednosť riadiacich? Každý riadi, hoc aj hlúpo, v rozpore so zákonom, ale nikto nezodpovedá. Tento proces [...]

„KRIČIA“ MIER – PODPORUJÚ VOJNU. „KRIČIA“ DENOKRÁCIA – REALIZUJÚ TOTALITU, „ KRIČIA“ . .. .. .

29.12.2022

K tomuto titulku a obsahu, ma viedli veci spoločné, vo výkone pravdy a spravodlivosti v našej spoločnosti i svete. Je v podstate jedno, ak spoločnosť, tá či oná, svetová, Európska, štátna, alebo obecná (neznajúca zákony), či nejaká iná, trestá nevinného, pričom neplní svoje základné povinnosti vyplývajúce zo zákona, smerníc, dohôd či Ústavy a pod.. [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 85200x
Priemerná čítanosť článkov: 2748x

Autor blogu

Kategórie